sukcesy uczniów |
|
|
nasze projekty |
|
|
|
|
nasi partnerzy |
|
|
|
|
|
translate |
|
|
|
|
|
IV Międzynarodowe Warsztaty Gastronomiczno-Hotelarskie
4th International Catering and Hotel Industry Workshops
9 marca 2012r. / 9th March 2012
|
|
|
|
|
|
|
ZWYCIĘZCY KONKURSÓW |
|
|
9 marca 2012r. - program |
|
|
Programme of the 4rd International Catering And Hotel Industry Workshops |
|
|
Organizatorzy: |
|
Urząd Miejski w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Parkowa 2
https://www.bytom.pl
|
|
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26
https://www.zsgh.bytom.pl
|
|
Polska Akademia Sztuki Kulinarnej
|
|
HOTEL DESILVA INN KATOWICE AIRPORT
42-625 Pyrzowice, ul. Równoległa 2
https://desilva.pl
|
|
Ergo Hestia
81-731 Sopot, ul. Hestii 1
https://www.ergohestia.pl
|
|
MAKRO Cash and Carry Polska S.A.
https://www.makro.pl
|
|
Zajazd HETMAN
42-425 Kroczyce, Lgota Murowana 29c
https://www.zajazdhetman.pl
|
|
Music Republic Museum
41-902 Bytom, pl. Jana III Sobieskiego 2
https://musicrepublic.pl
|
|
Szefowie kuchni i restauracji biorący udział w Warsztatach: |
Wiesław Ambros - Prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.
Paweł Antas - Wiceprezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.
Michał Jarzombek - Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Szef Kuchni Hotelu DeSilva Inn Katowice Pyrzowice
Sebastian Humski - Szef Kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach - absolwent szkoły.
Paweł Peroń - Założyciel Krakowskich Warsztatów Carvingowych Carving Team Poland.
Krzysztof Drabik - absolwent szkoły, wielokrotny Mistrz Polski, Mistrz Chin i Dalekiego Wschodu w barmanstwie typu flair.
Robert Ciechomski - były szef kuchni Makro Centrum Rozwoju Firm, obecnie specjalista ds. kluczowych klientów Horeca.
Paweł Grabowski - Polska Akademia Sztuki Kulinarnej - absolwent szkoły.
Sylwia Bochowicz Barista - Pierwsze kroki stawiała w jednej z warszawskich kawiarni sieciowych, gdzie zdobyła w 2006 roku
tytuł wicemistrza baristów. Brała udział w kilku imprezach o randze regionalnej - zarówno jako uczestnik jak i sędzia.
Ostatnie lata spędziła jako manager w jednej z warszawskich kawiarni w modnym Centrum Handlowym Złote Tarasy.
MAKRO Cash & Carry Polska S.A.
Błażej Walczykiewicz - Pracownik międzynarodowego koncernu kawowego Strauss Cafe, barista i trener z kilku letnim
doświadczeniem oraz certyfikowany sędzia Speciality Coffee Assotiation of Europe - Mistrzostw Polski Barista.
Mariusz Czaja - szef kuchni Pałacu Kawlera.
Damian Kupis - szef kuchni Pałacu Kawlera.
|
Dyrektorzy hoteli, menadżerowie: |
Witold Igniatowski - Prezes Sieci Hoteli De Silva Inn.
Paweł Laskowski - Dyrektor Hotelu DeSilva Inn Katowice Airport.
Jadwiga Bączkowska - Dyrektor Hotelu DeSilva Piaseczno.
Beata Krawczyńska - Dyrektor Hotelu DeSilva Warszawa.
Sebastian Tomczyk - Specialist in Key Account Management Operations Department MAKRO Cash & Carry Polska S.A.
|
Gość specjalny: |
Jean Bos - prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska.
Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce,
"Najlepszy Kucharz Świata 2006", Laureat Oskara Kulinarnego 2008 w Polsce.
|
Guests from abroad: |
JOSE PEREIRINHA - Chef/Salvatera De Magos/Portugal
SIRPA JARVIMAKI - Chef /Amisto/Finland
ANNA WYSOCKA PARTYKA - Gewerkstatt Bochum/ Germany
KERSTEN BIERMAN - AUSBILDER - Cook/Gewerkstatt Bochum/ Germany
WIESŁAW GRZENIA - Cech Rzemieslnikow/Centrum Szkoleniowe Mlodziezy/Recklinghausen/Germany
|
Students: |
SINISA VUKADINOVIC - Gewerkstatt Bochum/Germany
TOBIAS SCHUTRUMPF - Gewerkstatt Bochum/Germany
RINNA NIEMINEN - Amisto/Finland
EMILIA KOLLANUS - Amisto/Finland
ANA ALMEIDA - Salvatera De Magos/Portugal
TIAGO ROSA - Salvatera De Magos/Portugal
|
|
LISTA ZAPROSZONYCH GOŚCI W KOLEJNOŚCI ALFABETYCZNEJ |
|
|
Konkursy:
- Międzynarodowy Konkurs Młodych Kucharzy
Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych z zagranicy oraz uczniów ZSGH w Bytomiu.
Regulamin:
Polish version
English version
Formularz:
Polish version
English version
- Konkurs - "SZKOLNY MISTRZ CARVINGU"
Regulamin
Karta zgłoszenia uczestnika
Skład Jury
Lista uczestników
- Konkurs Nakrycia Stołów
Regulamin
Karta zgłoszenia uczestnika
Skład Jury
Lista uczestników
- Konkurs Barmański
Regulamin
Karta zgłoszenia uczestnika
Skład Jury
Lista uczestników
- Konkurs Fotograficzny
IV Warsztaty Gastronomiczno-Hotelarskie w obiektywie
Regulamin
Oświadczeniie
Skład Jury
|
|
Pokazy:
- Pokaz Carvingu (Paweł Peroń)
- Pokaz barmański (Krzysztof Drabik wraz z uczniami szkoły)
- Samba, Zumba (Pure)
- Konsultacje trenerskie (Pure)
- Pokaz makijażu (Oriflame)
- Badanie poziomu nawilżenia skóry (Oriflame)
- Pokaz masażu (Zespół Szkół Policelnych w Bytomiu)
- Porady: suplementy diety, koktaile na przemianę materii (Oriflame)
- Pokaz platformy wibracyjnej (Martess Spa & Massage)
- Pokaz baristy (Błażej Walczykiewicz - Strauss Cafe)
- Pokazy zabiegów odchudzających; Urządzenie 3 Max (Yasumi, Bytom)
- Pokazy z wykorzystaniem sprzętu Octoline; Oxybrazja, Jonolifting, Jonoforeza (Yasumi, Bytom)
|
|
Sponsorzy:
-
Urząd Miejski w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Parkowa 2 https://www.bytom.pl
-
Polska Akademia Sztuki Kulinarnej
-
HOTEL DESILVA INN KATOWICE AIRPORT
42-625 Pyrzowice, ul. Równoległa 2 https://desilva.pl
-
Ergo Hestia
81-731 Sopot, ul. Hestii 1 https://www.ergohestia.pl/
-
MAKRO Cash and Carry Polska S.A.
https://www.makro.pl
-
Zajazd HETMAN
42-425 Kroczyce, Lgota Murowana 29c https://www.zajazdhetman.pl/
-
Music Republic Museum
Bartosz Szymczuk, 41-902 Bytom, pl. Jana III Sobieskiego 2 https://musicrepublic.pl
-
SPEEDBAR
Krzysztof Drabik https://speedbar.pl
-
Pałac Kawalera
42-622 Świerklaniec, ul. Parkowa 30 https://palackawalera.pl
-
ORIFLAME
SWEDEN https://pl.oriflame.com/
-
PURE Bytom
HEALTH & FITNESS SP Z O.O. https://www.purepoland.com
-
Studio Florystyczne Stokrotka
Barbara Słomka https://www.kwiaciarnia.bytom.pl
-
Oerlemans Foods Polska Sp. z o.o.
Jonatan Kasprzak, 88-320 Strzelno ul. Wyszyńskiego 52 https://www.oerlemans-foods.pl
-
horeca.pl
redakcja@horeca.pl https://www.horeca.pl
- Mariola Paruzel
- Anna Świstuń
-
Martess Spa & Massage
41-902 Bytom, ul. Gliwicka 16 https://www.martesspa.pl
-
Krzysztof Bara
Kucharz szkoleniowy https://eloma.pl
-
SELGROS Cash&Carry
41-910 Bytom, ul. Chorzowska 88, Hala Bytom https://www.selgros.pl
-
Maciej Wawryniuk
Doradca Kulinarny Kamis S.A. https://www.kamis.pl
-
Piekarnia Szwajcarska
05-270 Marki, ul. Słoneczna 22 https://www.intereuropol.pl
- Andrzej Blochel
Zakład Przetwórstwa Mięsnego https://blochel-catering.pl
-
Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.
40-158 Katowice, ul. Owocowa 10 b-c https://www.strauss-cafeservice.pl
- Ośrodek Wypoczynkowo-Rehabilitacyjny "AGA"
84-140 Jastarnia, ul. Ks. B. Sychty 99 https://www.agajastarnia.tp1.pl
-
Horeca Select
https://www.horecaselect.pl/
- Piekarnia-Cukiernia Klimza Joachim
41-902 Bytom, ul.Korfantego 2/10 https://piekarnia-klimza.com
-
Ośrodek Wypoczynkowy WRZOS
78-111 Ustronie Morskie, Sianożęty Ul. Lotnicza 36 https://www.osrodekwrzos.pl
-
Instytut Zdrowia i Urody Yasumi
41-902 Bytom, ul. Podgórna 4 https://www.bytom.yasumi.pl
-
Debic
FrieslandCampina Professional NV https://www.debic.com
-
SWEDEPONIC POLSKA Sp. z o.o.
05-825 Grodzisk Mazowiecki, Kraśnicza Wola 41 https://www.swedeponic.pl
-
Herbapol Lublin
Michał Zelek - kierownik regionalny https://www.herbapol.com.pl
-
Adria - Restauracja - Centrum Biznesowe
41-700 Ruda Śląska, ul. Wolności 1 https://www.restauracjaadria.pl
-
Marek Dzida
Hurtownia Kwiatów "Róża" https://www.rozahurt.pl
-
Dom Wczasowy KORMORAN
72-350 Niechorze, ul. Polna 23 tel. 500 13 43 53 https://www.kormoranniechorze.pl
-
Hotel Monopol Katowice
40-012 Katowice, ul. Dworcowa 5 https://www.monopolkatowice.hotel.com.pl
-
Hotel Arsenal Palace
41-500 Chorzów, ul. Paderewskiego 35 https://www.stylehotels.pl/pl/arsenal_palace/
-
angelo Hotel Katowice
40 086 Katowice, ul. Sokolska 24 https://www.angelo-katowice.pl
-
Zielony Ogród
Zabrze - Makoszowy, ul. Roberta Miki 3 https://www.zielonyogrod-zabrze.pl
-
Restauracja MYŚLIWSKA
41-902 Bytom, Rynek 20 https://www.mysliwska.bytom.pl
-
GALERIA FRYZUR
41-902 Bytom, ul. Podgórna 4 https://bytom.yasumi.pl/galeria-fryzur
-
Hurtownia FERPOL II Krzysztof Różański
41-902 Bytom, Kruszcowa 4
-
Firma Handlowa DROŻDŻ - Halina Drożdż
41-902 Bytom, Kruszcowa 4
-
Hurtownia Nabiałowo-Spożywcza - Beata Szpak
41-902 Bytom, Chrzanowskiego 23a
-
Wydawnictwo REA
01-217 Warszawa, Kolejowa 9/11 https://www.rea-sj.pl
-
Wodny Świat. Centrum zoologiczno - wędkarskie
42-622 Orzech, ul. Bytomska 142
-
DORA METAL Sp. z o.o.
64-700 Czarnków, ul. Chodzieska 27 https://www.dora-metal.pl
|
|
Patronat medialny:
-
Platforma Gastronomiczna https://www.papaja.pl
Marzenna Konkolewska - public relation Euro -Toques Polska
-
Życie Bytomskie https://www.zyciebytomskie.pl
-
Dziennik Zachodni https://www.dziennikzachodni.pl
-
Radio Fest https://www.radiofest.eu
-
Radio Piekary https://www.radiopiekary.pl
-
SferaTV https://www.sferatv.pl
Zapraszamy do współpracy
|
|
|
|
aktualna galeria |
|
|
|
spacer po ZSGH |
|
|
strona zawodowa |
|
|
|
gazetka zsgh |
|
|
office 365 |
|
|
english films |
|
|
hotspot zsgh |
|
|
certyfikaty |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biuletyn |
|
|
|
rodo |
|
|
|
twoje ip |
|
3.144.2.5 |
|
|